Kunstschilder Zwolle

Erwin van der Worp is mede-eigenaar van:

www.buschvanderworp.nl

kunstenaarsbenodigdheden en lijstenmakerij te zwolle, tevens webwinkel:

Bio

Spontane improvisaties zijn het kenmerk van de schilderijen van Erwin van der Worp. Wat op het doek verschijnt ontstaat op het moment zelf, en komt voort uit de geest van de kunstenaar. De schilderijen ogen abstract, maar soms gebruikt Erwin van der Worp herinneringen of visuele aspecten van zijn leven.

Een schilderij begint zonder een concreet ontwerp. De artiest begint met kleuren en vormen te schilderen. In dit stadium zijn de belangrijkste onderdelen van het werk de kleuren, de compositie, het totale evenwicht en sfeer. Deze eerste expressieve aanzet wordt door een moment van reflectie gevolgd.

erwin_van_der_worp

De momenten van bezinning zijn rationeler dan de eerste fase van het schilderij, dat een impulsieve improvisatie was. Na de reflectie en de bijbehorende handelingen is de afbeelding vaak volledig veranderd.
In het volgende stadium van de ontwikkeling van het schilderij wisselen creëren en waarnemen elkaar constant af. Aan het eind van het proces wordt scheppen minder belangrijk en het aanschouwen is dan erg belangrijk.

Erwin van der Worp heeft enkele keren geexposeert in New York (Soho en Long Island), diverse keren in Londen, Duitsland en door heel Nederland.

Als opleiding heeft van der Worp onderander de Kunstacademie in Poznan en Kampen (nu Zwolle) gevolgd. Zijn diploma heeft hij behaald aan de kunstacademie te Arnhem

©2021 Erwin van der Worp | Joomla Templates by Hurricane Media